Over ons

Chiel Ebbelaar, MSc

Chiel Ebbelaar behaalde zijn bachelor en master farmacie cum laude en werkte daarna acht jaar als openbaar apotheker. Daarna besloot hij geneeskunde te gaan studeren en rondde zijn opleiding tot arts-klinisch onderzoeker cum laude af. Tijdens deze studie begon hij ook met zijn promotieonderzoek in de moleculaire pathologie. Hiernaast werkte hij o.a. 13 jaar als parttime docent beroepspraktijk aan de Universiteit Utrecht voor de vakgroep Farmaco-epidemiologie en Klinische farmacologie, als program director van de BIG-6 cyclus Klinische farmacotherapie en zat hij in diverse wetenschappelijke adviesraden. Tijdens en na zijn afstuderen werkte hij op diverse plekken in de psychiatrie. Inmiddels is hij in opleiding tot dermatoloog met een buitengewone interesse in de psychodermatologie. Hij verzorgt al vele jaren klinisch-psychofarmacologisch onderwijs voor medisch specialisten, apothekers en andere gezondheidsprofessionals. 

 

Drs. Annemarie Heersche

Annemarie Heersche studeerde farmacie aan de Universiteit Utrecht. Zij is docent beroepspraktijk bij het departement Farmaceutische Wetenschappen van de Universiteit Utrecht en geeft onderwijs over farmacotherapie bij psychiatrische en neurologische aandoeningen aan studenten in de opleiding Farmacie en aan apothekers. Daarnaast werkt ze op het Geneesmiddel Informatie Centrum van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP).

 

Dr. Bastiaan Sallevelt

Bastiaan Sallevelt werd na het behalen van zijn masterdiploma farmacie aan de Universiteit Utrecht opgeleid tot ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog in het UMC Utrecht, waar hij tot op heden werkzaam is. In 2022 promoveerde hij op het onderwerp ‘medi-catie-optimalisatie bij klinisch opgenomen oudere patiënten met polyfarmacie en multimorbiditeit’. Vanwege zijn interesse in de psychosomatische patiënt, heeft Bastiaan zich gespecialiseerd in de individuele farmacotherapie binnen de psychiatrie en geriatrie. Bastiaan is lid van het kernteam Expertisecentrum PHarmacotherapie bij OudeRen (EPHOR). Daarnaast geeft Bastiaan onderwijs aan masterstudenten geneeskunde en farmacie aan de Universiteit Utrecht en verzorgt hij postacademisch onderwijs.

 

Dr. Lucianne Groenink

Lucianne Groenink is universitair hoofddocent Psychofarmacologie bij het departement Farmaceutische Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Haar onderzoeksgroep richt zich op het ontdekken en testen van aangrijpingspunten voor nieuw te ontwikkelen psychofarmaca. Daarnaast is zij programma coördinator van de internationale Bacheloropleiding College of Pharmaceutical Sciences. Zij doceert met name cursussen op het gebied van de neuro- en psychofarmacologie. Ook is zij actief in diverse commissies en organisaties. Zo is zij o.a. fellow member van het European College of Neuropsychopharmacology, ambassadeur van Syrcle, en lid van de facultaire ethische toetsingscommissie.

 

Laura De Wit, MSc

Laura De Wit werd opgeleid in het UMC Utrecht en werkt nu als psychiater en klinisch farmacoloog in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Daarnaast is zij redacteur voor nascholingstijdschrift Psyfar en De Jonge Psychiater, lid van de ledenraad van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en geeft ze met veel plezier nascholing over psychofarmacologie.

 

Dr. Melvin Lafeber

Melvin Lafeber is internist-vasculair geneeskundige/klinisch farmacoloog in het Erasmus MC. Hij studeerde in 2009 cum laude af voor de opleiding geneeskunde en in 2011 cum laude voor de opleiding klinische epidemiologie aan de universiteit Utrecht. In 2013 is hij gepromoveerd op het onderwerp ‘de cardiovasculaire polypill in de preventie van hart- en vaatziekten’. Gedurende ruim 10 jaar is hij docent postacademisch onderwijs voor apothekers bij BENU Nederland en PAO Farmacie. Daarnaast neemt hij deel in diverse adviesraden. Ook binnen het Erasmus MC is hij betrokken bij de opleiding geneeskunde met een ‘studentenpoli’ en de opleiding tot medisch specialist.

 

Drs. Carolien Spiering

Carolien Spierings heeft 25 jaar als kinder- en jeugdpsychiater gewerkt voor Fornhese, onderdeel van GGZ Centraal, met als aandachtsgebieden ontwikkelingsstoornissen en infant psychiatry. In de afgelopen vijf jaar heeft zij haar professionele carrière voortgezet bij Emerhese, het expertisecentrum voor volwassenen met autismespectrumstoornissen van GGZ Centraal. Emerhese biedt poliklinische, deeltijdse en klinische behandelingsmogelijkheden, en legt de focus op patiënten met bijkomende psychiatrische problemen naast autismespectrumstoornissen. Daarnaast is zij consulent bij het Centrum voor Consultatie en Expertise.

 

Dr. Thom Stroink

Thom Stroink werd opgeleid als apotheker en promoveerde in de analytische chemie. Inmiddels werkt hij al ruim 20 jaar als universitair docent binnen de afdeling Biofarmacie en Farmaceutische Technologie, behorend tot het departement Farmaceutische Wetenschappen aan Universiteit Utrecht. Zijn expertise ligt met name op het gebied van productzorg binnen de farmaceutische sector, waarbij hij zich uitgebreid verdiept in diverse facetten zoals farmacokinetiek.

 

Drs. Rob Rodrigues Pereira

Rob Pereira is een kinderarts gespecialiseerd in sociale pediatrie. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring opgedaan in het Maasstad opleidingsziekenhuis, in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en de verslavingszorg op de dubbele diagnosepolikliniek. Momenteel is hij werkzaam in een particuliere praktijk (Medisch Centrum Kinderplein in Rotterdam) als kinderarts en als behandelaar voor volwassenen, in samenwerking met een team van psychologen en een psychiater. Hij was medeoprichter en voorzitter van het Nederlandse ADHD kinderartsennetwerk van behandelaren, dat later fuseerde met het netwerk voor behandelaren van volwassenen. Daarnaast is hij voorzitter van Impuls en Woortblind, een organisatie voor mensen met ADHD en dyslexie/dyscalculie en neemt hij deel aan ADHD Europe. Rob participeert verder via MIND in de commissie farmacotherapie en als onderdeel hiervan in de werkgroepen "afbouwmedicatie" en "psychedelica". Hij was vicevoorzitter van de Zorgstandaard ADHD en medeauteur van de generieke module bijwerkingen stimulantia. Verder participeert hij in onderzoeken naar ADHD, vooral op het gebied van biomarkers, voeding en de rol van restrictieve diëten bij ADHD.